CHP İl Başkan yardımcısı veteriner hekim Tuncer Onur’dan ŞARBON uyarısı  
Vatandaşlarımıza ’’ŞARBON’’ bilgilendirmesi...
02.09.2018
3435
Yazı Boyutu: A- A+

 

AKP hükümeti uyguladığı Tarım ve hayvancılık politikası ile önce ülkenin hayvancılığını bitirip sonra ülkenin
 protein açığını ithal vurgunlarla çözmeye çalışması vatandaşlarımızı  şarbon salgını tehlikesi ile karşı
 karşıya bırakmıştır.

Şarbon, Bacillus anthracis adlı bakterinin sebep olduğu, sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen
ve insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon hastalığıdır. Hayvansal ürün tüketen bütün
insanlar eğer şarbonlu et tüketirse ölürler. hayvan ve hayvansal ürün ithalatının , yetiştiriciyi haksız rekabet
ortamına itmesi ve sürdürülebilir bir hayvancılık ortamını yok etmesi kaçınılmazdır.AKP uyguladığı Tarım ve
 hayvancılık politikası ile ülke hayvancılığının üretim kapasitesinin her geçen gün düşürmüş  ve yaptığı
hayvan ithalatı ile de ülke hayvancılığının yok edilmesine yol açmıştır.

AKP uyguladığı yanlış hayvan ithalatı politikası ile, diğer ülkelerde görülen ancak ülkemizde görülmeyen
 birçok hastalığın ülkemize taşınmasına neden olmuştur..Vatandaşlarımızı çok tehlikeli olan şarbon hastalığı
için uyarıyoruz bu akp nin ithal ettiği bir hastalıktır; Şarbon, Bacillus anthracis adlı bakterinin sebep olduğu
 sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen ölümcül bir bakteriyel
enfeksiyon hastalığıdır.

Vücuda girdikten sonra üremeye başlayan bakteri protein yapısında toksinler salgılar ve bu toksinler oldukça
 ölümcüldür. Hastalık antibiyotiklerle tedavi edilebilir fakat tedavinin etkili olması için tedaviye olabildiğince
 erken başlanmalıdır.

Terör örgütlerinin insanları öldürmek için zarf içerisinde şarbon tuzu yöntemini duymuşsunuzdur.
Tekrar söylüyorum hayvan ithalatı öldürür. Kimi ve Nasıl ?

Ülkemizde hayvansal ürünlerle geçimini sağlayan insanların ürünleri yerine yabancı çiftçilerin ürettiği
hayvansal ürünleri tüketmek bizim üreticimizin desteklenmediği anlamına gelir.Dünyada üreticisini
 desteklemeyen hiçbir ülke yoktur.Ülkemizde bu destekler komik rakamlarla ifade edilir.Gerçekten çok az
 destek vardır ve destekle doğru yöntemlerle yapılmamaktadır. Daha öncede dile getirmiştik damızlık
 hayvan dahi getirseniz dışarıdan hastalık taşıma riski çok fazladır.Bence ülkemizde yabancı menşeeli
 hayvansal ürün tüketilmesi yerine yerli ürün tüketimini teşvik etmeliyiz.Devleti şirket mantığıyla
 yönetirsen sonuç böyle olur.para kazanabilirsin fakat toplum sağılığını riske atarsın.

Yabancı hastalıkların ülkemize taşınmasındaki en önemli etken; Hayvanların laboratuvar sonuçları
 tamamlanmadan ülkeye sokulması ve 21 günlük karantina işlemlerinin, yurt içindeki hayvancılık
işletmelerinde yapılmış olmasıdır. Bu uygulama ile hayvanlarda şayet hastalık varsa, zaten ülkeye
sokulmuş olmaktadır.

Daha önce polonyadan ithal edilen etlerde de hastalık çıkınca evrakta yabancı yazı yazıyor diye
bir açıklama yapmıştı yetkililer..Sırbistandan ithal edilen etlerdede e.coli bakterisi tespit edilmiş
 fakat sonuç etler tüketildikten sonra açıklanmıştı.Bütün meslek örgütlerini (tarım hayvancılık ve
gıda üzerine ve insan sağlığı üzerine görev yapan) harekete geçmeye çağırıyoruz.
Bütün hayvancılık üretimi yapan üreticileri hareket etmeye bu gidişata dur demeye çağırıyoruz.